TradersOnly deelt 2x in de week een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades.

De informatie in deze Trading Desk Update is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

We gaan het hebben over een aandeel wat als enige ter wereld een dubbele notering heeft op de S&P500 en FTSE100.

Het is de grootste reisorganisatie ter wereld… Carnival Corporation & Plc [CCL]. Bekende merknamen zijn o.a. P&O cruises en Holland America Line.

Met een marketcap van bijna 50 Miljard USD heeft het 100 cruiseschepen varen via 10 verschillende cruise maatschappijen. 120.000 medewerkers zorgen voor een behouden vaart.

Het dividendbeleid is steady en rustig te noemen. Het heeft onlangs het dividend bepaald op 0,40 USD, wat neerkomt op 2,39%.

De CEO Arnold Donald is tevreden tijdens de Q2 sessie:
“We achieved record second quarter adjusted earnings of $0.52 per share, that’s on top of last year’s previous record-setting second quarter”.

De cijfers zijn goed te noemen met een omzetstijging van +5%. De EPS zijn bij ieder kwartaalverslag ook telkens beter dan verwacht.

Analisten van Bank of America Merril Lynch raten het aandeel dan ook met een “buy”.

Als we technisch (SMA50) naar de grafiek kijken zien we de impact van de orkanen op het aandeel. Wellicht dus een mooi moment om te profiteren.

Het aandeel dipte even maar de verwachting is dat ze weer volledig kunnen profiteren van cruisereizen in de Caraïben.

Carnival anticipeert op de toekomst en investeert daarom in Azië, met de bouw van 2 schepen voor de Chinese markt.

Ben jij van mening dat [CCL] in waarde zal stijgen, dan zou je onderstaande suggestie kunnen overwegen.

Auteur: Ard van der Pijl, medewerker TradersOnly

Bron: SeekingAlpha1, SeekingAlpha2, SeekingAlpha3, Investopedia, Bloomberg video

TRADE SUGGESTIE

Koop de NYSE:CCL optie met ticker [CCL] $67,5 – $77,5 Callspread (bullspread) met expiratie 19 JAN 2018 niet duurder dan $ 3,50 USD.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.

(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.