TradersOnly deelt 2x in de week een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades.

De informatie in deze Trading Desk Update is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging.

Dit keer een aandeel dat als missie heeft hun klanten (globaal) te helpen met lange termijn investeringsdoelstellingen.

T. Rowe Price [TROW] is een Amerikaanse vermogensbeheerder, opgericht door ‘Thomas Rowe Price jr’ in 1937 en inmiddels beursgenoteerd is aan de Nasdaq.

Vertegenwoordigd in 16 landen met ruim 900 Miljard USD onder beheer en met een marktkapitalisatie van 20 Miljard USD op de beurs.

Wat ze doen is de focus leggen op het aankopen van aandelen met een waarde tussen de 2 en 20 Miljard USD. Ook zijn ze gespecialiseerd in Mutual Funds.

In 2017 is het rendement ook alweer zeer netjes te noemen van het aandeel met een groene +11% op de borden.

De CEO Bill Stromberg zit al sinds 1987 in dit bedrijf. Dit geeft vertrouwen, net zoals het kwartaal dividend van 0,57 USD.

Aan innovatie ook geen tekort. Het bedrijf gaat zich richten op actieve portofolio’s via Robo advies en belegt dan alleen in actief gemanagede beleggingsfondsen.

Als we dieper op de cijfers ingaan van het 1e halfjaar dan zien we een GAAP EPS van 1,50 USD. Dit is een verbetering van + 0,20 USD t.o.v. een jaar eerder.

De inkomsten op de eigen Mutual funds stegen met +12,7%. Belangrijk is ook om te zien dat de inflow van cash is blijven groeien in deze periode met 3,7 Miljard USD.

Technisch ligt het aandeel er ook mooi bij. De laatste 6 maanden boven de SMA50 en dus in een stijgende trend.

Ben jij van mening dat [TROW] in waarde zal stijgen, dan zou je onderstaande suggestie kunnen overwegen.

Auteur: Ard van der Pijl, medewerker TradersOnly

Bron: SeekingAlpha1, SeekingAlpha2, SeekingAlpha3, Investopedia

TRADE SUGGESTIE

Koop de Nasdaq:TROW optie met ticker [TROW] $85 – $95 Callspread (bullspread) met expiratie 19 JAN 2018 bij een uitbraak boven $ 85 USD.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.
(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.