TradersOnly deelt 2x in de week een trade idee van een derde partij. Je bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van deze trades.

Discover Financial Services [DFS] is een bedrijf in de financiële diensten sector. Je kent ze wellicht van de Discover Cards. Ze zijn het 3 na grootste creditcard merk in de VS.

De Discover card werd in 1985 geïntroduceerd door keten- en warenhuis Sears. Daarna heeft het in 2008 de bekende ‘Dinners Club’ overgenomen.

Dat niet alles over rozen gaat is duidelijk geworden tijdens de krediet crisis in 2007 en 2008. Ze hebben in die periode 1,2 Miljard USD nodig om het bedrijf te redden.

Ook zijn de recente winstberichten van het bedrijf ontmoedigend met een neerwaartse herziening. Het netto inkomen voor Q1 daalde met 2%.

Problematisch zijn ook de afwaarderingen die gedaan moeten worden omdat klanten de lening van de creditcard(s) niet meer kunnen terugbetalen. Deze staat nu op een high van 4 a 5%.

Misschien lijkt het zorgelijker dan het is, maar Wells Fargo geeft zelfs aan een “Subprime probleem” te zien en downgrade de gehele sector.

Hier even geen plastic fantastic, deze verwachting is naar beneden bijgesteld.

Auteur: Ard van der Pijl, medewerker TradersOnly

Bron: SeekingAlpha1 + SeekingAlpha2 + Bloomberg

** TRADE SUGGESTIE

Koop met ticker DFS:NYSE de $60 – $55 Putspread (bearspread) met expiratie 20 Oktober 2017 wanneer deze naar beneden uitbreekt onder de $59,10 USD.

Stop-loss: Verkoop de spread wanneer deze 50% in waarde daalt.

(leg nooit stop-loss orders in de markt voor opties maar volg dit zelf op en verkoop je positie wanneer de spread 50% in waarde is gedaald).

96% van de klanten raadt TradersOnly aan bij andere beleggers (https://www.tradersonly.nl/klantenreviews/)
Disclaimer: Deze publicatie van TradersOnly mag niet beschouwd worden als beleggingsadvies. Alle publicaties van TradersOnly zijn bedoeld als ondersteunende informatie en vormen geen beleggingsadvies, persoonlijk advies of anderszins persoonsgebonden aanbevelingen. De lezer van deze publicatie is zich bewust van de risico’s die gepaard gaan met beleggingen en handel in financiële instrumenten alsmede de mogelijke instabiliteit van de financiële markten. De lezer is zich ervan bewust dat bij beleggen in financiële instrumenten de resultaten daarvan niet gegarandeerd zijn. De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De disclaimer en voorwaarden zoals terug te vinden op www.tradersonly.nl zijn tevens van toepassing op deze publicatie.